+38513886263

KAKO UREDITI DNEVNI BORAVAK?

Vstyle luxury brand | vstyle luxury brand

Ulaz u dnevne sobe, ili kako urediti dnevni boravak?

Dnevna soba je soba u kući koja je povezana s odmorom i opuštanjem. I ne, ne radi se o snu, nego o opuštanju koje se razumijeva kao odmaranje na kauču, gledanje filmova i serija, čitanje knjiga ili susret s prijateljima i obitelji. Koja pravila treba poštivati ​​prilikom uređenja salona i na što obratiti posebnu pozornost?
1. Uravnoteženo uređenje. Iako su naše majke i bake bile navikle na činjenicu da bi jedan zid u dnevnoj sobi trebao biti prekriven zidnom jedinicom, danas se takve prakse više ne koriste. Naprotiv, unutrašnji arhitekti potiču vas da održavate ravnotežu i čak ostavite jedan zid slobodnim.
2. Najvažniji element. Dnevna soba je takva soba u kući i stanu, u kojoj centar usredotočuje cjelokupni društveni ili zabavni život. Govorim o odabiru središnje točke, za neke je to kamin, za druge klupa, za treće televizija. Oko njih su raspoređeni sofa, fotelje i kauči.
4. Funkcionalnost. Sjetite se da će dnevna soba biti mjesto na kojem se ljudi često okupljaju, pa prilikom uređenja namještaja sjetite se mogućnosti da je svima udobno i komforno na komadu namještaja (sofa,kutna garnitura,trosjed,dvosjed fotelja) gdje provodite većinu svoga druženja.
5. Pazite na osvjetljenje. Najbolje je ako je dnevni boravak osvijetljen prirodnim svjetlom, ali u svim slučajevima – posebno u stambenim blokovima – to je neki put nemoguće. Iz toga proizlazi potreba o drugim izvorima svjetlosti. Svjetiljka u dnevnoj sobi i opuštanje uz dobru knjigu,kavu,TV su nešto posebno.
6. Skladištenje. Iako u modernim stanovima nema smisla tražiti stol s ladicama jer uvijek imamo puno dokumenata ili knjiga koje trebamo negdje pohraniti, otuda potreba da se osiguraju police, police za knjige,stolovi ili regali za TV modernog dizajna s dovoljno mjesta za pohranu stvari što daje dnevnoj sobi ugođaj urednosti s pokojom figurom ili slikama voljenih.

Objavio: Vstyle Brand 15.09.2021.

Povezani članci

Članci po kategorijama

0
Košarica
  • No products in the cart.